Na východe zadržali osem nelegálnych migrantov

11.12.2007 Snina

Snina/Michalovce 11. decembra (TASR) - Osem nelegálnych migrantov zadržala hraničná polícia v pondelok 10. decembra dopoludnia na východe republiky v blízkosti slovensko-ukrajinskej štátnej hranice.
Hraničiari chytili najprv dvoch štátnych príslušníkov Moldavska bez cestovných dokladov v katastri obce Kalná v Sninskom okrese. V obedňajších hodinách sa uskutočnilo stretnutie hraničných splnomocnencov SR a Ukrajiny, na základe ktorého cudzincov v rámci readmisnej dohody odovzdali na Ukrajinu. Zároveň majú zákaz vstupu na územie SR do decembra 2010.
Ďalších šesť Pakistancov, z toho päť maloletých zadržali v areáli železničnej stanice Maťovské Vojkovce v Michalovskom okrese. Cudzinci nedovolene prekročili štátnu hranicu v skorých ranných hodinách. Záujem o udelenie azylu na našom území neprejavili. Dospelého Pakistanca ešte v júni tohto roka administratívne vyhostili z nášho územia so zákazom vstupu do júna 2010. Na základe týchto skutočností sa dopustil prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Pakistanca umiestnili do cely policajného zaistenia v Sobranciach. Piatich maloletých odovzdala polícia Úradu práce a sociálnych vecí v Michalovciach a umiestnia ich v Detskom domove pre maloletých bez sprievodu Trenčín - Horné Orechové.
TASR informovala dnes Vladimíra Hrebeňáková z komunikačného odboru Ministerstva vnútra SR.
 

Vyberte región